Te laat met betalen

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Te laat met betalen

p2pfinance
Gepubliceerd door Tom Lassing in Slechte leningen · 20 juli 2022
Tags: renteaflossingdeurwaarder
Eén van mijn slecht lopende leningen bij NEO Finance is nu 1.471 dagen te laat met betalen. Maar... de lener betaalt nu wel weer!
De achterstallige rente is nu echter zo ver opgelopen dat hij nu alleen nog maar achterstallige rente aan het betalen is. Hij heeft nog NIETS afgelost van de lening EN heeft nog geen cent betaald aan rente over de echte lening.
Dit is dus nu een molensteen voor die persoon geworden, want nu moet eerst de achterstallige rente worden betaald EN de belastingen en pas daarna gaat hij werken aan de aflossing van de oorspronkelijke lening.
De persoon in kwestie heeft af en toe een los baantje en dan kan hij wat betalen. Meestal blijft het bij een paar tientjes per maand. Medelijden is naar mijn idee niet nodig. Hij leende een bedrag van een kleine 6.000 euro en besloot al direct niets te betalen. Dat is in mijn ogen dus kwade opzet. Hij verdween uit Litouwen en dook op hier in Nederland alwaar de deurwaarder hem vond. Dat zal schrikken zijn geweest voor hem.
Hij deed het er dus om. De rente op de lening is 20%. Dat hakt er dus ook wel in. Zou je nu zo'n lening in Litouwen afsluiten, dan kost het je 13 tot 14% aan rente. De rente is dus flink omlaag gegaan de laatste jaren.
Ik investeerde 16,54 + 0,17 kosten in de lening die ik op de Secundaire Markt kocht. Hij moet nu nog altijd 18,80 geleend geld aflossen en alle rente daar over sinds begin 2018. Ik verkreeg ondertussen al 66 cent uitgekeerd...
Nog een lange weg te gaan derhalve. Alleen al de achterstallige rente is 3,21 euro.
Overigens lopen de meeste leningen gewoon goed. Mijn rendement ligt net boven de 12%.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0
Terug naar de inhoud