NEO Finance koopt slechte leningen terug

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

NEO Finance koopt slechte leningen terug

p2pfinance
Gepubliceerd door Tom Lassing in Slechte leningen · donderdag 01 dec 2022
Tags: terugkoopgarantiekorting
Eén van de services van NEO Finance is dat ze slechte leningen eventueel wel terug van je willen kopen. Je krijgt de hoogste vergoeding dan voor een A+ lening (namelijk 100%) en de laagste vergoeding voor een C lening. C-min leningen geven ze geen garantie op.
Is zo'n aanbod interessant?

Uiteindelijk moet je dat zelf overwegen, maar weet dat NEO Finance studie heeft gedaan naar de kans dat de leningen terugbetaald gaan worden. In feite weten ze hoe veel geld er gemiddeld uiteindelijk terug komt.
Hun vergoeding ligt onder dat bedrag.
Het is dus gemiddeld zo dat je beter af zou zijn als je de leningen zelf aanhoudt.
Maar... Je percentage zal beter zijn naarmate je leningen hebt waarop meer zekerheden zijn afgegeven. Een lening met een huis als onderpand biedt immers meer zekerheid dan een lening waarop geen enkel onderpand aanwezig is.
Ik negeer zelf de aanbiedingen van NEO Finance.
Wat je daarnaast eventueel kan doen, is de lening met een kleinere korting in de Secundaire Markt zetten. Misschien wil een andere investeerder het risico wel overnemen. Dan heb jij in ieder geval een flink deel van je geld al terug waarmee je een nieuwe lening kan uitzetten en die ander neemt het risico over, maar heeft daarop al wel een korting gekregen.  


Terug naar de inhoud