Antwoorden op enkele vragen

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Antwoorden op enkele vragen

p2pfinance
Gepubliceerd door Tom Lassing in Systeem · woensdag 12 jun 2024
Tags: rente330eurocreditrating
Vraag 1
De 300 euro leningen met de extreem hoge rente waarbij de leningen hooguit drie maanden duren. Hoe interessant zijn die nu eigenlijk?
- Het antwoord is misschien een schok, maar je hebt er niet zo veel aan. NEO Finance levert de service aan de leners als een soort klantenbinding/werving, maar de realiteit is dat je er als gelduitlener niet veel aan hebt.
Een eerlijk antwoord... maar ik had het graag heel veel eerder gehad. Voor mij reden om deze leningen verder links te laten liggen.

Vraag 2
Soms zien we leningnemers die een tweede lening vragen, maar een veel betere credit rating hebben dan bij de eerste lening. Soms zijn ze zelfs al meer dan een maand te laat met betalen!
- Een lener is pas 'te laat' en het heeft dus een negatieve invloed op de credit rating als de lener 90 dagen te laat is. De credit rating is daarbij tijdsgevoelig. De slechte rating zal dus verjaren. Ook kan iemand een hoger loon krijgen en kan het zijn dat de werkzame periode net over een grens heen is. Bij de nieuwe aanvraag gelden dus de actuele voorwaarden. Als dan ook nog eens de rente in het algemeen lager is geworden kan het zo nu en dan fors schelen voor de lener. Ik zag een voorbeeld waarbij iemand na enkele maanden van C 22% naar B 17% ging. Uiteraard wil zo'n lener dan wel oversluiten.


Vraag 3
Wat is "Repayments for subrogation?"
- Het komt neer op het feit dat iemand bijvoorbeeld getrouwd is, maar persoonlijk de lening heeft afgesloten. Als dan de partner toch gaat betalen alsof de lening door hem of haar is overgenomen zonder verkocht te zijn, dan komt deze melding.


Vraag 4
Wat is het verschil tussen een lening en een persoonlijke lening
- Het kan zijn dat iemand getrouwd is en toch puur op de eigen naam een lening afsluit. Dat is dan een persoonlijke lening. Je kan die niet verhalen op de partner.


Vraag 5
Iemand leende nog nooit eerder, maar heeft al wel een geschiedenis met slechte leningen. Hoe kan dat?
- De slechte leningen zijn ook mogelijk op contracten, zoals mobiele telefoon, TV abonnement, water, gas, elektriciteit. Allemaal achterstallige betalingen die in het systeem staan, maar geen leningen zijn.


Terug naar de inhoud