Verstrek leningen via een geautomatiseerde opzet - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Automatisch Investeren / Auto Invest

De mooiste toepassing binnen het P2P crowdfunding platform is in mijn ogen de mogelijkheid om een automatische instap in leningen te realiseren.
Wat houdt dat in?

- U kan via een simpele beslisboom opzet in uw persoonlijke account aangeven wat voor soort leningen u voortaan automatisch wilt verstrekken. Dit houdt in dat u kunt aangeven voor hoeveel u per lening maximaal wilt meedoen (Tussen 20 en 500 euro per lening en 50 en 500 per A+ lening) maar ook aan wat voor personen u deze leningen wilt verstrekken. Hoe oud mag die persoon zijn, welk inkomen moet deze hebben, moet er onderpand aanwezig zijn? U kan dat en nog veel meer allemaal netjes instellen.

Daarmee kunt u dus perfect aangeven welke risico's u wilt lopen EN... het systeem zelf doet vervolgens al het uitzoekwerk voor u. U bent nooit te laat om mee te doen aan een interessante lening. U hoeft na het instellen van de automaat niets meer te doen.
Dit is letterlijk slapend rijk worden!
U kan er ook aangeven of u met of zonder verzekering wilt investeren in leningen. De verzekering is duur, maar ze biedt wel een 100% garantie dat u op een slechte lener wel uw (resterende deel van uw) inleg terug krijgt.

Ik heb persoonlijk in de eerste twee maanden dat ik klant was niet anders dan via deze automaat gehandeld. Heel bewust omdat ik over de instelling van die automaat goed had nagedacht. Als ik zelf in het systeem leningen ga uitzoeken, dan zou ik wel eens belangrijke punten kunnen vergeten en daarmee onbewust veel te veel risico nemen. Dat voorkom ik door het eenmalig goed instellen van de automaat.
U kan daarbij verschillende Auto Invest lijsten in uw account ingeven. Deze Auto Invest instelling zorgt er ook voor dat ik er totaal geen tijd mee kwijt ben. Alles loopt vervolgens automatisch. Ik hoef alleen maar te zorgen voor genoeg geld in mijn account. Daarbij laat ik de ontvangen rente en aflossing ook weer opnieuw investeren.

Ik heb overigens vanwege de Corona crisis in 2020 enkele aanpassingen gedaan in mijn autotrades. Zo kan je als deelnemer snel schakelen op de actualiteit. In mijn blog staan regelmatig de aanpassingen die ik doe.

Ik heb nu zelf meerdere automaten in mijn account lopen. Iedere automaat met een eigen risico profiel. Ik laat ze tegelijk lopen en kijk na verloop van tijd welke onder de streep netto het meeste rendement aan het opleveren is.

Terug naar de inhoud